Membran som fungerer like godt ute som inne

Facebook
Twitter
LinkedIn

På jakt etter membran du kan bruke både ute og inne? Da er dette typen for deg!

Uten god membran vil du risikere store lekkasjer og fuktskader, spesielt når vi snakker om våtromsmembran på bad og vaskerom. Membran kan også brukes ute, og vil være helt essensielt når det kommer til å holde fukt unna ulike organiske materialer, samt beskytte omkringliggende konstruksjon. 

Usikker på hva du egentlig bør bruke membran til, hvordan du kan oppnå gode resultater og hvilken membran som faktisk er best? Vi gir deg svarene.  

Hva kan man bruke membran til?

Det finnes et hav av ulike typer membran og membranplater, men til syvende og sist er alle utviklet for samme type formål. Membran er en hinne som enten er helt eller delvis ikke-gjennomtrengende. Hinna kan kombineres med priming, gildesjikt eller andre beskyttelsessjikt, slik at man hindrer vann fra å trenge inn i en konstruksjon.

I dag brukes membran til så mangt. Du kan eksempelvis benytte deg av membran eller membranplater til:

 • Tette flate tak, stålplatetak, og tak på campingvogner, bobiler eller spikertelt
 • Tette balkonger og terrasser
 • Tette sprekker i gulv og vegger
 • Tette takvinduer
 • Tette takrenner eller nedløp
 • Tette vegger utvendig og innvendig
 • Beskytte bad mot fuktskader
 • Tette bassenger
 • Tette lekkasjer i båter
 • Tette sprekker eller vannlekkasjer i mur, betong eller teglstein
 • Tette eller reparere skader på epoxy-belegg
 • Tette bitumenbaserte takbelegg eller singeltak på en rask måte
 • Tette gulvmembran i garasjer
 • Hurtig reparasjon eller som tettemiddel for eiendomsselskaper

Slik får du best resultat med membran

Noen typer membran er enklere å bruke enn andre, og vil raskere gi et godt resultat. Det finnes også flere verktøy man bør benytte seg av, for å få jobben gjort på en lettere og mer effektiv måte. Ta for eksempel i bruk, gumminal, sparkelspade og malerkost når du jobber med membran, og fjern gjerne overflødig masse med en god rensespray dersom massen er uherdet. 

Lyst til å gjøre jobben enda mer tidsbesparende? Ta i bruk en membrantype du kan bruke rett fra beholderen da vel, dom ikke krever miksing eller varmebehandling. Ellers er det selvsagt viktig å kontrollere at underlaget som membranen skal legges på ikke er fuktig.

Hvilken membran er best?

Når du skal velge membran er det viktig at du benytter deg av en membrantype som er SINTEF-godkjent eller har lignende godkjenninger, slik at du vet kvaliteten er god nok. Skal du legge membran både ute og inne vil du også ha behov for en effektiv type, som kan brukes til mange formål og ulike overflater.

WT1 er et helt unikt membranlim, som gjør en knalljobb både utendørs og innendørs. Dette er en type membran du kan bruke til alt fra gulv, til vegger og tak.  WT1 er i tillegg svært fleksibelt, og kan erstatte bitumenbaserte takmembraner. Produktet er UV-resistent, 100 prosent vanntett, W3-testet – med en 25 års forventet levetid utendørs!

Dette er en membrantype som er tak- og våtromsgodkjent ETAG022/ETAG005, og kan spres enkelt med nal, sparkelspade, kostes eller sprayes. Membranen leveres i en 5 kilos beholder, og har en holdbarhet på 18 måneder dersom den er uåpnet.

WT1 er grå i fargen, men overmalbar – og kan derfor benyttes som veggmembran og til utvendig grunnmur. Dette er rett og slett et produkt vaktmestere, snekkere, entreprenører og anleggsbransjen elsker. WT1 er utrolig enkelt å bruke, og passer til alle typer forseiling og tetting av tak, vegger og gulv, både inne og ute.

Du liker kanskje også...

BT1 test over tid og tilførsel av bakterier

Fugemasse som ikke gulner

Er du som mange andre lei av fugemasse som gulner over tid? Da er denne artikkelen for deg Vi får ganske mange

Multi Solve – Den unike multirensen

Den eneste rensesprayen du trenger? I mange år har man ofte benyttet ulike sprayer og avfettere til å fjerne de ulike flekkene.

3 kommentarer

 1. Hei,
  Selger dere wt1 eller bare skriver dere om den? Vi vurderer dette til ca 40m2 betong gulv med garasje under.

  1. Hei Bjørnar,
   Vi selger i utgangspunktet WT1, men for øyeblikket er WT1 tatt ut av produksjon. Vi vet ikke når dette er tilbake i produksjon, men da vil det være tilgjengelig i nettbutikken med en gang.

   Ha en fortsatt god dag,
   Mvh Scott

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *